همانطور که می دانید،سوئیچ یا سوییچ HDMI در واقع یک آداپتور با یک خروجی HDMI است که از چند ورودی HDMI برخوردار است.به طور معمول سوییچ HDMI با دو تا پنج ورودی HDMI مورد استفاده قرار می گیرند.
با یک سوییچ HDMI امکان جبران کمبود پورت های HDMI وجود داشته وسوئیچ به شما اجازه می دهد تا چند کانکتور HDMI بتوانند به پورت های ورودی مختلف متصل شوند.
در اینجا بیشتر به انتخاب یک سوییچر اچ دی ام آی مورد نیاز شما همراه با ذکرجزئیاتی در این خصوص می پردازیم.
این روزها تلویزیونها در جایگاه اصلی اتاقهای نشیمن قرار گرفته و جزء اصلیترین عامل سرگرمی محسوب میشوند. این بدین معناست که شما احتمالا میخواهید دستگاههای متفاوتی را به تلویزیون وصل کنید و انجام این کار با تعداد کم درگاه اچ دی ام آی بر روی بیشتر تلویزیون ها اذیت کننده است. برای رفع این مشکل، میتوانید یک دریافت کننده AVگران قیمت یا سوییچر اچ دی ام آی نسبتا ارزانی تهیه کنید.
چگونه یک سوییچر اچ دی ام آی مشکلات ناشی از تعدد درگاه ها را برطرف میکند؟ زمانی که شما از یک پخشکننده بلوری، کنسول بازی ویدئویی، دی وی آر(DVR)،سایر دستگاه های اچ دی ام آی و کروم کست به طور همزمان استفاده می کنید، همه چیز خیلی شلوغ و به هم ریخته به نظر می رسد. با اتصال آنها به یک سوییچر اچ دی ام آی، شما میتوانید همه این دستگاهها را تنها با استفاده از یک درگاه اچ دی ام آی سازمان دهی کنید. سوییچر به شما امکان تغییر دستگاه در صورت تمایل را میدهد. بدین معنا که شما مجبور نیستید دائما دستگاهها را از درگاه کشیده و بعدا دوباره متصل کنید.
سوییچ اچ دی ام آی: آنچه به دنبالش هستید
بسیار خوب، بدین صورت، یک سوییچر اچ دی ام آی به شما امکان استفاده از درگاه های اچ دی ام آی بیشتری را میدهد. اما آیا تا این حد ساده است؟ نه کاملا. موارد دیگری هم وجود دارند که لازم است قبل از اینکه یک سوییچر اچ دی ام آی تهیه کنید، بدانید. بعضی از این اطلاعات هم به کابلهای اچ دی ام آی مربوط میشوند. از آنجایی که این دو، کار مشترکی را انجام میدهند، نیاز است تا شما کمی در مورد هر دوی آنها بدانید.
آشنایی با سوییچ های اچ دی ام آی و اچ دی سی پی
نگهداری محتوای دیجیتال با پهنای باند بالا (اچ دی سی پی) تکنولوژی محافظت در برابر کپی شدن است که متعلق به استاندارد اچ دی ام آی میباشد. همان طور که از نام آن برمیآید، از محتوای صوتی و تصویری در مقابل هر گونه دزدی یا کپی برداری محافظت میکند.
اگر بخواهیم با روشی ساده به توضیح چگونگی کار کردن آن بپردازیم میتوانیم بگوییم که پخشکننده بلوری شما به تلویزیون اعلام میکند و چیزی میگوید، مثلا میگوید: سلام من این محتوای مجاز HDCP را دارم. آیا شما مجاز به نمایش این محتوا هستید؟ اگر تلویزیون شما از نسخه درست اچ دی سی پی پشتیبانی کند، جواب میدهد” بله من مجاز می باشم. اطلاعات را ارسال کن. Send the content on over.در این مرحله سیگنالهای بلوری بر روی تلویزیون شما به نمایش در میآید. با قرار گرفتن یک سوییچر بین این دو، فرایند به سادگی تکرار میشود.
بنابراین هنگامی که تلویزیون آن را نمیپذیرد چه اتفاقی میافتد؟ شما هیچ تصویری دریافت نکرده یا پیام خطایی دریافت میکنید. این از جمله نخستین علتهای عدم سازگاری با سوییچرهای اچ دی ام آی است. با وجود چندین نسخه مختلف اچ دی سی پی در بازار، مدیریت هر دستگاهی در حضور زنجیرهای از سیگنالها، میتواند مشکل باشد. بدتر از این قضیه این است که آخرین نسخه اچ دی سی پی 2.2 با نمونه های قبلی سازگاری ندارد. این یعنی دستگاهها علاوه بر اچ دی سی پی 2.2 نیاز به پشتیبانی اچ دی سی پی 1X را دارند یا نمیتوانند از محتوای رمزگذاری شده با اچ دی سی پی1X سیگنال دریافت کنند.
به طور خلاصه منبع (سورس) شما، (پخشکننده بلوری)، محتوا (بلوری)، سوییچر اچ دی ام آی و تلویزیون، همه نیاز دارند تا از اچ دی سی پی، ترجیحا با نسخه مشابه (سازگار) استفاده کنند. اگر تلویزیون شما از اچ دی سی پی1.4 استفاده میکند و سوییچر شما از2.2 بدون پشتیبانی از 1Xاستفاده میکند، شما قادر نخواهید بود از پخشکننده بلوریتان سیگنالی دریافت کنید.
سوییچر شما جهت رساندن محتوای 4k به تلویزیون، به اچ دی سی پی 2.2 نیاز خواهد داشت،در شرایطی که محتوای 4k در آینده توسط اچ دی سی چی 2.2 محافظت خواهد شد. یعنی اگر شما میخواهید تنظیمات 4k سینمای خانگیتان را تضمین کنید، از اینکه سوییچرتان دارای اخرین نسخه اچ تی سی پی است اطمینان حاصل کنید. به عبارت دیگر شما نمیتوانید هیچ محتوای 4k ای که از سوییچر میگذرد را مشاهده کنید.
متاسفانه سنجیدن این که سوییچر شما چه نسخهای از اچ دی سی پی را پشتیبانی میکند آسان نیست. اگر بر روی پاکت محصول یا در توضیحات درج نشده باشد، لازم است با سازنده تماس بگیرید. مهم است توجه داشته باشید که اگر دستگاهی از اچ دی ام آی 2 پشتیبانی کند، نباید ضرورتا از آخرین نسخه اچ دی سی پی پشتیبانی کند. سوییچ هایی که در بازار موجود هستند دارای قابلیت اچ دی ام آی 2 اما تنها با یک اچ دی سی پی 1.4 چیپی میباشند. این امر مزیت اچ دی ام آی 2 را که قادر به عبور دادن محتوای 4k 60 هرتزی است را خنثی میسازد.
ورودی ها و خروجی ها
بهترین سوییچ اچ دی ام آی دارای درگاههای کافی و مورد نیازیتان میباشد. بعد از همه اینها، تمام نکات مربوط به یک سوییچ اچ دی ام آی در ایجاد امکان دسترسی به درگاههای بیشتر بدون پرداخت هزینه زیاد برای دریافتکنندهی ای وی (AV)خلاصه میشود. سینمای خانگی هر کسی فرق دارد بنابراین از اینکه سوییچری گرفتهاید که با آن سازگاری دارد، اطمینان حاصل کنید. شما میتوانید به راحتی سوییچ های کوچکی با دو خروجی یا به طور قابل ملاحظهای بزرگتر با پنج خروجی تهیه کنید.
زمانی که شما میخواهید سیگنال ویدئویی را به بیش از یک صفحه نمایش برای مثال دو تلویزیون یا نمایشگر بفرستید، ممکن است بخواهید کمی بیشتر برای سوییچری که بیش از دو یا چند خروجی دارد هزینه کنید. اینها رایج نیستند اما شما میتوانید آنها را پیدا کنید.
تفاوت بین یک سوییچر اچ دی ام آی و یک اسپلیتر اچ دی ام آی
تجهیزات جانبی اچ دی ام آی متفاوتی وجود دارد و مرتب نگه داشتن آنها میتواند سخت باشد. دو تا از رایجترین آنها سوییچرهای اچ دی ام آی که در کانون توجه ما قرار دارند و اسپلیترهای اچ دی ام آی هستند. بنابراین تفاوت بین آنها چیست؟ سوییچرها چندین ورودی دارند و آنها را معمولا به یک نمایشگر محدود میکنند. اسپلیترها یک ورودی دارند و سیگنال داده را به بیش از یک نمایشگر تقسیم میکنند. زمانی که شما میخواهید چندین دستگاه را به تلویزیونتان وصل کنید، به سوییچر احتیاج دارید. وقتی که شما میخواهید بر روی بیش از یک صفحه نمایش تصویر پخش کنید، نیاز به یک اسپلیتر دارید.
برای آشنایی بیشتر با لوازم اچ دی ام آی، مرکز آموزشیمان را بررسی کنید. در آنجا شما میتوانید مقالاتی در رابطه با سوئچرهای اچ دی ام آی و بیشتر پیدا کنید.
برق سوییچ اچ دی ام آی
همهی سوییچرهای اچ دی ام آی برای کار کردن به آداپتور برق احتیاج ندارند. در عوض بعضی از سوییچرها برقشان را از درگاههای اچ دی ام آی دستگاههای متصل میگیرند. اگر هنوز نمیخواهید چیز دیگری را به برق متصل کنید، این عالی است.
هرچند این رویکرد طراحی ممکن است مشکلساز باشد زیرا درگاههای اچ دی ام آی برای انتقال برق طراحی نشدند. اغلب این سوییچهای اچ دی ام آی نیاز دارند تا برقشان را از چندین دستگاه متصل برای درست کار کردن بگیرند. بدین معنا که شما نیاز دارید تا همیشه بیش از یک دستگاه را روشن نگه دارید.
یکی از تاثیرات روشن نگه داشتن یکسرهی چند دستگاه این است که عملکرد خودکار سوییچ، عمل نخواهد کرد. عملکرد سوییچ خودکار، نمایشگر را به یک درگاه فعال تغییر میدهد. به عبارت دیگر هنگامی که شما دستگاهی را روشن میکنید، سوییچ ورودی را تغییر میدهد. وقتی شما چند ورودی فعال دارید، عملکرد سوییچ خودکار نمیداند کدام ورودی را تغییر دهد. این همچنین بدین معناست که دستگاههایی مانند تلویزیون اپل که هرگز کاملا خاموش نمیشوند، عملکرد سوییچ خودکار ندارند.
یادآوری چند نکته:
به علت اینکه اچ دی ام آی یک روش انتقال دیجیتالی است، سوییچرهای اچ دی ام آی کاهش سیگنالی در فیلم بلوری شما ندارند. هرچند تمام سوییچرهای اچ دی ام آی دقیقا بدین صورت نیستند. بعضیها بیشتر از بقیه به برق احتیاج دارند. همه سوییچرها نمیتوانند آخرین سیگنالهای اچ دی سی پی را عبور دهند و همهی آنها قادر نیستند رزولوشن بیش از 1080p را پشتیبانی کنند.
منبع+
ترجمه : www.behprice.com ( شرکت هوشمند سازان ایمن پردازش)
سایر مطالب مرتبط:
- تفاوت های اسپلیتر و سوییچ HDMI
- وصل کردن لپ تاپ و رایانه به ویدئو / دیتا پروژکتور
- انواع پورت ها و کابل ها به روایت تصویر
- کابل MHL چیست و چه کاربردی دارد ؟
- تفاوت های VGAو DVI و HDMI و DISPLAY PORT
- چطور با پورت اچ دی ام آی – HDMI لپ تاپ یا کامپیوتر را به تلویزیون وصل کنیم
- معرفی استاندارد های انتقال تصویر بی سیم : AirPlay, Miracast, EZCast, WiDi, Chromecast, DLNA