عیب یابی ویدئو /دیتا پروژکتور
در اینجا سعی خواهیم کرد که به برخی از مشکلات رایج اشاره داشته باشیم :
در صورتی که خروجی تصویر بر روی صفحه نمایش دارای رنگ های به هم ریخته ای باشد یا یکی از رنگ های تصویر وجود نداشته باشد، به طور مثال تصویر متمایل به رنگ زرد یا یک رنگ خاص باشد ، لازم است موارد زیر را بررسی کنید:
۱- کابل ارتباطی ویدیو پروژکتور و کامپیوتر: پس از جدا نمودن دو طرف کابل از کامپیوتر و ویدیو پروژکتور ابتدا سوکت های دوطرف کابل و پین های داخلی آن را بررسی کنید که کج نشده باشد و سپس برای حصول اطمینان از سالم بودن کابل آن را به یک سیستم و مانیتور جداگانه وصل کرده و از سالم بودن آن مطمئن شوید.اگر تصویر خروجی مثل حالت قبل بود کابل ارتباطی باید تعویض شود.
۲- پورت خروجی تصویر مربوط به سیستم: سیستم خود را به یک مانیتور جداگانه که از سالم بودن آن مطمئن هستید وصل کنید و سپس خروجی تصویر خود را چک کنید.اگر تصویر خروجی همانند حالت قبل بود خروجی کارت گرافیک مشکل دارد و باید تعویض گردد.
۳- پورت ورودی ویدیو پروژکتور: سیستم دیگری که خروجی تصویر قابل قبولی دارد را به ویدیو پروژکتور خود وصل کنید اگر تصویر شما همچنان مشکل دارد باید به یک تعمیرکار مراجعه کنید یا در صورتی که پروژکتور شما دارای دو پورت ورودی می باشد میتوانید از پورت دیگر پروژکتور استفاده کنید.
بررسی ظاهری لامپ ویدئو پروژکتور
اگر احساس کردید دستگاه شما کیفیت اولیه را ندارد و تصویر شما کدر است با روش زیر میتوانید از سالم بودن لامپ دستگاه مطمئن شوید:
ابتدا کابل برق دستگاه را جدا کنید، اگر دستگاه شما در حین کار بوده و آن را خاموش کرده اید لازم است که مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید تا لامپ دستگاه کاملا خنک شود، درب لامپ دستگاه را باز کرده و لامپ دستگاه را بیرون آورید ابتدا مطمئن شوید شیشه رویی لامپ کدر نشده باشد، سپس کاسه لامپ را بررسی کنید که کدر نباشد و انعکاس دهنده نور (reflector) کاسه (housing)لامپ آسیب ندیده باشد.(این مساله ناشی از درست کار نکردن فن ها و در نتیجه آن، زیاد گرم شدن لامپ دستگاه ویا استفاده از لامپ با کیفیت نامرغوب می باشد.)
قسمت های مختلف یک لامپ و تیرگی بیش از اندازه آن که بر اثر گردو غبار بیش از اندازه در محیط می باشد.
کدر یا تار بودن تصویر خروجی ویدئو پروژکتور:
۱- از تنظیم بودن پیچ تنظیم وضوح(focus) مطمئن شوید.
۲- لنز پروژکتور را بررسی کنید که تمیز باشد.
۳- دقت شود پرده نمایشی که استفاده می کنید کیفیت لازم را داشته باشد.
۴- در این مرحله باید به بررسی تونل اپتیک بپردازید که این کار در دستگاه ها با تکنولوژی های مختلف تفاوت دارد و حتما به یک تعمیرکار مطمئن مراجعه فرمایید.
۵- اگر با بررسی این موارد هنوز مشکل شما برطرف نشده است ممکن است که در قسمت مشکلات لامپ به بررسی آن پرداختیم.
تونل اپتیک ویدئو پروژکتور
نمونه ای از تونل اپتیک ویدیو پروژکتور نصب شده در یک کلاس درس که در اثر گردوغبار محیطی زیاد به این حالت در آمده است.
شیشه مشبک مربوط به تونل اپتیک
نمونه ای از شبک مربوط به تونل اپتیک دستگاه دیتا پروژکتور که بر اثر حرارت زیاد به این حالت در آمده است.
پرش یا در اصطلاح دل زدن تصویر
این حالت که ممکن است بلافاصله بعد از روشن شدن دستگاه یا بعد از چند دقیقه کار کردن دستگاه به وجود آید، می تواند مربوط به colorwheel (چرخه رنگ) و یا مربوط به برد پاور دستگاه باشد که در هر دو حالت دستگاه پس از مدت مشخصی کار کردن خاموش می شود و عامل اصلی آن نوسان برق ویا گرد و غبار زیاد موجود در محیط می باشد.
در صورت داشتن هر گونه سوال درباره ویدئو پروژکتور و بردهای هوشمند ،می توانید از طریق چت آنلاین و یا تماس تلفنی با همکاران مان در بخش فنی مشاوه بگیرید. ( اطلاعات تماس ما )
سایر مطالب مرتبط
- راهنمای جامع خرید ویدئو پروژکتور
- در انتخاب یک ویدئو پروژکتور چه عواملی مهم هستند؟
- مواردی که باید در هنگام انتخاب سطح روشنایی ویدئو پروژکتور در نظر بگیرید
- مراقبت و نگهداری از ویدئو پروژکتور
نویسنده : مهندس علی سجادی
www.behprice.com ( شرکت هوشمند سازان ایمن پردازش)