ریشه مشکلات ما : از نظر کارشناسان حوزه سلامت ،اکثر مشکلات ما از طرز تفکرمان ریشه می گیرند. علت این مشکلات، رخدادها, بدشانسیها و دیگران نیستند. ما این مشکلات را از طریق عادتهای نادرست ذهنی خودمان بوجود می آوریم. در این جا ده عادت وجود دارد که می بایست از همین لحظه برای رهایی از بسیاری از مشکلاتی که هر کدام بوجود خواهند آورد، کنار بگذارید.
۱- زود نتیجه گیری نکنید !
این عادت به دو روش معمول، باعث افزایش مشکلات مردم می شود. اولا این که این افراد گمان میکنند که از وقایع احتمالی آگاهند، بنابر این توجهی نکرده و در عوض طبق فرضیه ذهنی خود عمل مینمایند. آدمیزاد پیشگوی بسیار بدی است. بیشتر فرضیات او نادرست است و باعث واکنش اشتباهی هم نیز میشود. و جنبه بعدی این عادت هم ذهن کسی را خواندن است و گمان کنید که می دانید مردم قصد انجام چه کاری را دارند و از ذهنیت مردم باخبرید. این همان تکرار بزرگترین اشتباه است. گسیختگی اکثر روابط به خاطر این نوع خاص از کوته فکری است تا مسائل دیگر.
۲- خیال بافی نکنید!
افراد زیادی با بزرگ کردن شکست های کوچک درزندگی، آن ها را به بلاهای خطر آفرینی تبدیل کرده و به این صورت واکنش نشان میدهند. با این عادت از کاه کوه میسازند و برای چیزهایی که وجود خارجی ندارند و یا آنقدرها ارزش نگرانی ندارند, مردم را نگران میکنند. چرا اینگونه عمل میکنند؟ علتش را چه کسی میداند؟ شاید دلیل آن این باشد که میخواهند مهمتر به نظر برسند . دلیلش هر چه میخواهد باشد،به همان صورت غیر منطقی و مخرب است.
۳- قانون وضع نکنید!
بخش عمده ای از این «بایدها » و «نبایدها» به احتمال زیاد بی مورد هستند تنها فایده آنها این است که باعث احساس نگرانی شما می شوند. موضوع چیست؟ وقتی که از این مقررات ساخته و پرداخته ذهن استفاده میکنید با محدودیتهای کماهمیت و دستورات بچهگانه خود را مشغول میکنید و هنگامی که میخواهید این قوانین را بر روی دیگران اعمال کنید، خود را به یک انسان زورگو, ایرادگیر و متعصب تبدیل می کنید.
۴- از کلیشه ساختن و برچسب زدن به افراد و شرایط بپرهیزید !
کلماتی که به کار میبرید میتوانند باعث تخریب شما شوند. استفاده از زبان انتقادی و منفی باعث بوجود آمدن همان طرز فکر میشود. اینکه مسائل را به اجبار به مقولههای از پیش تعیین شده تبدیل کنید, در واقع معنای حقیقی آن را پنهان کرده و فکرتان را بدون داشتن هیچگونه هدفی محدود و مقید میکنید. اگر واقعیت را ببینید و برچسب نزنید از عاقبت کار شگفت زده خواهید شد.
۵- (خیلی ) کمال گرا نباشید !
زندگی صرفا همه یا هیچ، و یا سیاه و یا سفید نیست. اگر بدنبال کار معرکه ای میگردید احتمالا هیچوقت چنین کاری را پیدا نمیکنید. در حالیکه سایر موارد از چیزی که هستند بدتر به نظر میرسند. تلاش برای برقراری یک رابطه کامل، احتمالا منجر به این میشود که مابقی عمرتان را در تنهایی به سر ببرید. کمال گرایی (افراطی ) یک معضل فکری است که تمام خوشی شما را از بین میبرد و شما را بدنبال چیزی که دست نیافتنی است میفرستد.
۶- هیچوقت حکم کلی صادر نکنید !
داشتن یک یا دو شکست نشانه شکست دائمی شما نیست. کسب پیروزی عجیب، شما را به یک نابغه تبدیل نمیکند. یک یا دو اتفاق همیشه اشاره به یک روند دائمی ندارند. معمولا رخدادها, همان چیزی هستند که به نظر می رسند نه چیز دیگر .
۷- زیاد از حرفهای دیگران رنجیده خاطر نشوید !
بیشتر مردم , حتی دوستان و همکاران شما ۹۹ درصد اوقات نه درباره شما صحبت میکنند یا فکر میکنند و نه حتی اصلا به شما توجه می کنند. قریب به اتفاق افرادی که در محل کار و یا همسایگی شما هستند احتمالا چیزی تاکنون از شما نشنیدهاند و یا مخصوصا نمیخواهند هم بدانند. بالا و پایینهای زندگی و سردرگمی دیگران به هیچ وجه جنبه شخصی ندارد. تظاهر کردن به آنها تنها باعث بدبختی بیشتر شما می شود.
۸- فکر نکنید که احساسات شما قابل اعتمادند!
همیشه احساسات شما گویای وقایع نیستند. صرف اینکه شما احساسی دارید دلیل بر واقعیت داشتن آن نمیشود. بعضی اوقات آن احساسات, صرفا ناشی از احساس خستگی، گرسنگی، ناراحتی و یا به علت سرماخوردگی معمولی است . چون که شما احساس خوبی ندارید و یا اینکه بسیار عالی هستید در آینده تاثیری نخواهد گذاشت. احساسات شاید درست باشند اما حقانیت ندارند.
۹- اجازه ندهید که زندگی نا امیدتان کند، تلاش کنید که خوشبین باشید!
در صورتیکه در زندگی و کار انتظار چیزهای بد را داشته باشید , همیشه با آنها روبرو میشوید. یک ذهن منفیگرا درست مثل نگاه کردن به جهان از طریق لنزهای ناصاف و کثیف است. فقط عیبها را میبینید و موارد دیگر را نادیده گرفته یا به طور سطحی از آن میگذرید. در صورتی که به دنبال نکات مثبت باشید این نکات را هم همینطور پیدا میکنید.
۱۰ – به گذشته فکر نکنید!
مهم ترین توصیه من از بین همه این موارد این است: حرکت کنید و اقدامی انجام دهید. ریشه اکثر عصبانیت ها، ناکامی ها، گرفتاریها در جهان ریشه در آسیب ها و مشکلات گذشته دارد. هر چقدر بیشتر آنها را به ذهن بیاورید، احساس بدتری پیدا میکنید و مشکلات بزرگتر به نظر خواهند رسید. سعی نکنید که با گرفتاریها درگیر شوید. حرکت کنید و اقدامی انجام دهید . با این کار تقریبا تمام قدرتی که قصد آسیب زدن به شما را داشته باشد را از بین میبرید.
منبع:+
ترجمه:www.behprice.com ( شرکت هوشمند سازان ایمن پردازش)
مترجم: حبیب الماسیان
سایر مطالب مرتبط:
- ۱۰ روش برای استفاده بهتر از فیلم های آموزشی
- مدیریت زمان و سایر راهکارهای آن
- ۱۰ روش برای پویا تر کردن تدریس
- استفاده از آی پد (IPads)در کلاس درس
- چگونه رسانه های اجتماعی در حال تغییر روند آموزش هستند
- اثرات استفاده از برد هوشمند بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان
- تفاوت های فردی در کلاس
- معرفی ۱۰ سایت جذاب و مفید در زمینه منابع آموزشی با استفاده از بردهای هوشمند
- سایت های مفید آموزشی و هوشمند سازی
- مباحث مدیریت کلاسی و مثال های مرتبط به آن
- کلاس هوشمند و آموزش موسیقی
- دانلود محتوای آموزشی در سایت تبیان
- دانلود کتاب های درسی دوره های مختلف آموزشی
- بیل گیتس و تکنولوژی آموزشی
- باید ها و نباید های استفاده از پاورپوینت
- سخنان بزرگان درباره تعلیم و تربیت- بخش اول
- آموزش زبان در مدارس با برد هوشمند – بخش اول